Wat is de inruilwaarde van mijn auto

Als je een andere auto koopt, ruil je meestal de oude auto in. Dat kan aardig wat geld opleveren, maar ook heel weinig. Het ligt er aan in wat voor staat de auto is, welk merk en type, en of het een auto is die goed in de markt ligt. Dus aan de verkoopbaarheid van de auto. Maar dat is niet de enige factor. De tweede factor is de prijs van de auto die je koopt. Koop je een laaggeprijsde occasion, dan is je inruilauto veel minder waard dan als je een dure nieuwe Audi koopt, om maar eens een dwarsstraat te noemen.

Dit is geen onbekend principe, we handelen er al jaren mee, maar als je het zo op een rijtje zet, lijkt het eigenlijk wel vreemd.

En verder is het zo, dat je, als je de oude auto inruilt, je geen onderhandelingsruimte meer hebt voor je nieuwe auto. Als je niet inruilt, kun je op die prijs nog afdingen.

Dit alles bij elkaar maakt, dat je je toch af gaat vragen of het niet anders kan. Of je niet beter je auto kunt verkopen, en vervolgens afdingen op de prijs van de nieuwe auto. Dat zou je twee keer voordeel opleveren: je kunt dan de verkoopprijs optellen bij wat je afgedongen hebt.

Een auto verkopen op het internet kan lastig zijn, als je een advertentie zet, en gaat onderhandelen. Je moet ook weten wat jouw auto waard is, de dagwaarde van een aantal zaken afhankelijk, zoals de kilometerstand en de toestand van de auto.

Maar het kan ook heel eenvoudig: je laat de auto taxeren door een bedrijf op het internet, en voor die prijs verkoop je hem ook aan dat bedrijf. Dat is hetzelfde principe als bij inruilen: je hebt er verder geen omkijken naar. Maar je ontvangt wel meer geld.

Als je meer wilt weten, kijk dan eens verder op onze website, of neem contact op, we adviseren je graag!