Reservewiel

Als een wiel van je auto het begeeft – dat kan soms zo opeens gebeuren – dan moet je het vervangen, zodat je in ieder geval thuis kunt komen. En naar de garage, zodat men daar er een andere, goed passende band op kan zetten, en af kan stellen.

Het is dan fijn als je een reservewiel hebt, en een krik en een kruissleutel. Het gereedschap kun je bij de band bewaren, dan hoef je niet te zoeken op het moment dat je de band moet verwisselen.

Die band is niet geschikt om lang op te rijden, spare-tire-cover-1537970_960_720het heet niet voor niets een “thuiskomertje”.
Het relief klopt niet met dat van de andere banden, en banden afstellen is specialistisch werk, dat je beter aan de BOVAG garage over kunt laten.

En als je dat wiel erop zet, zorg je dat het zo gelijkmatig mogelijk gebeurd. Je draait de bouten kruislings steeds gelijkmatig aan, tot de band aardig goed vast zit. Dan laat je de krik zakken, tot de band op de grond staat. En dan draai je de band goed stevig vast. Dan de wieldop nog erop klikken en je kunt weer rijden.

Jammer genoeg wordt een reservewiel niet meer standaard bij de auto geleverd, omdat dan het gewicht en de CO2 uitstoot lager is.

Maar je zult maar ergens in the middle of nowhere stranden, als je op vakantie gaat. Als je pech hebt, en de bandenmaat afwijkt, kan het wel zes dagen duren voor er een nieuwe band geleverd is. En de kans dat de bandenmaat afwijkt is in het buitenland natuurlijk wel groter.

Dus, als de band niet bij de auto geleverd is, kun je hem beter bestellen zolang je nog in Nederland bent.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op!